Stille Verkoop


Niet iedere verkoper wil zijn woning in de actieve verkoop zetten. Ze willen soms liever geen bord in de tuin. Ook het vermelden op Funda gaat ze (nog) een stap te ver. Dat is voor zoekers wel jammer want u kunt, als woningzoekende, deze woningen dus niet traceren. Toch zijn deze verkopers best bereid om de woning te verkopen. Ze kiezen eigenlijk voor een zogenaamde ‘stille verkoop’. Via de makelaar wordt het huis dan uitsluitend aangeboden aan actieve zoekers, die bij een makelaar staan ingeschreven. Dat is een selectieve groep serieuze belangstellenden!

Hieronder een overzicht van de woningen welke wij in stille verkoop hebben of via stille verkoop hebben verkocht in de afgelopen periode.

 


Meijerinkveldkampsweg 8 Ambt Delden

Op een werkelijk unieke locatie midden in het Twickelse bos ligt dit prachtige monument. Delen van dit hele bijzondere woonhuis dateren van de 15e eeuw en waren onderdeel van een havezate met een rijke historie. Sinds 1751 maakt het onderdeel uit van Landgoed Twickel. Recent is de woning samen met een architect grondig gerenoveerd onder toezicht van Monumentenzorg en met groot respect voor de historische waarde. Het woonhuis beschikt over een woonkamer met een fraaie schouw, een half open eetkeuken en een slaapkamer met annex een badkamer op de begane grond. Op de verdieping bevinden zich 2 ruime slaapkamers, een 2e badkamer en een werkhoek.

Rondom de woning ligt een gevarieerd perceel met een prachtig aangelegde voortuin welke een overweldigend mooie entree naar de woning biedt. Verder zijn er diverse waterpartijen, een boomgaard en een heerlijk groene achtertuin met ruimte voor diverse zitjes.Bijzonderheden:
De woning heeft een inhoud van circa 550m3 en is gelegen op een perceel van 4000m2. Dit perceel is in erfpacht uitgegeven door Stichting Twickel, de jaarlijkse canon is € 8600,- en kan ieder jaar worden geïndexeerd. Daarnaast is de beschikking over een weide met daarop een historische bakspieker middels een bruikleen overeenkomst. 


Vanafprijs: € 510.000,- k.k.

Dit bedrag is alleen van toepassing op de opstallen, de erfpachtcanon is een (rente)vergoeding voor het gebruik van het perceel.
================================================================================================================================================De bedoeling van ‘stille verkoop’ is dat alleen het netwerk van ons kantoor en de andere NVM makelaars benut wordt. Bij vrijwel alle makelaars staan actieve zoekers (vrijblijvend) ingeschreven. Bij ons kantoor staan ruim 2300 zoekers ingeschreven. Overigens hebben we van die mensen geen aankoopopdracht. Er is dus geen risico van belangenverstrengeling. Deze zoekers kunnen we bereiken middels de stille verkoop. Er komt dan dus (nog) geen bord in de tuin, geen advertenties in de krant en de woning staat (nog) niet op Funda.Hieronder brengen we onze werkwijze, met in achtneming van de regels van de NVM met betrekking tot de stille verkoop onder uw aandacht. Als u kiest voor stille verkoop, dan:

  1. Worden de gegevens van uw woning in het NVM (zoek) systeem aangemeld met een verkooptekst en eventueel met één of meerdere foto’s. Andere makelaars ontvangen hiervan ook bericht. Alle ingeschreven zoekers ontvangen bericht, indien uw huis binnen de zoekcriteria van die zoeker past. Zowel zoekers bij ons kantoor als zoekers via andere makelaars. U bereikt dus de actieve woningzoekers.
  2. Wordt uw woning geplaatst met een foto op de(ze) pagina ‘stille verkoop’ van ons kantoor.
  3. Wordt de prijs indien gewenst niet vermeld, we kunnen de woning in het uitwisselingssysteem zetten met ‘prijs op aanvraag’. Op onze pagina (zie punt 2) zetten we de globale prijsindicatie erbij.
  4. Is een getekende verkoopopdracht wel verplicht; een NVM makelaar heeft namelijk conform de regels van de NVM wel een schriftelijke opdracht van de verkoper nodig om de woning in stille verkoop te plaatsen. Ook handig voor u als verkoper, het voorkomt verrassingen achteraf.
  5. Vult de verkoper wel een vragenlijst en lijst van zaken in. Om eventuele belangstellenden goed te informeren, hebben we wel een vragenlijst en lijst van zaken e.d. ingevuld nodig.

Kiest u voor ‘stille verkoop’, controleer dan wel of uw makelaar via het zoeksysteem Tiara werkt, anders bereikt u alleen maar zoekers van de betreffende makelaar. Dan kan het wel eens echt stil worden.

Meer informatie? neem contact op met ons kantoor of vul onderstaand formulier in.

Contact

Vestiging
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring